2019-06-03 08:46:40• hírek • Bede Emőke

Egyetlen hét alatt 13 pénzbírságot szabtak ki a Szatmárnémetiben felbukkanó szekeresekre

Annak ellenére, hogy szekérrel tilos behajtani Szatmárnémeti területére, egyre-másra bukkannak fel a város területén a ló vontatta, jól megpakolt járművek. A dolog természetesen szemet szúrt a Helyi Rendőrség munkatársainak is, akik nem voltak restek intézkedni.

A Helyi Rendőrség tájékoztatása szerint csak az elmúlt héten 13 helyszíni bírságot szabtak ki a városba lovasszekerekkel érkező családokra, ezeknek összértéke eléri a 4500 lejt.


Nemrégiben Nagykárolynak is meggyűlt a hasonló módon szekérrel érkező kompániákkal. Április 16-án, a nagykárolyi Helyi Rendőrség munkatársai egy csoportnyi romára akadtak Majtény község és a város között, kik a szabad ég alatt éjszakáztak, és saját bevallásuk szerint Nagyváradra szerettek volna eljutni. Mivel a rendőrök valószínűnek tartották, hogy a Szilágy megyei Kucsóból érkező népes kompánia azért nem hagyja majd ki Nagykárolyt sem az útvonalból, a több szekérrel érkező csoportot jobbnak látták egyenesen a város elkerülő útjához kísérni. Annál is inkább, mivel a városban már többször okoztak gondot a szekérrel érkezők: piacnapokon koldulnak, de arra is tübb példa volt már, hogy üzletekből emeltek el ezt-azt.


A két város rendfenntartói mindkét esetben ugyanúgy jártak el: a szekereseket helyszíni bírsággal sújtották, majd azonnali hatállyal hazaküldték őket.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: